Umístění: Úvod > Press > Tiskové zprávy

Kyocera byla vybrána mezi T0P 100 globálních inovátorů

Publikováno: 02.01.2017
Kyocera byla vybrána mezi T0P 100 globálních inovátorů

Již potřetí v řadě se Kyocera umístila v žebříčku TOP 100 Global Innovators, který každoročně sestavuje společnost Clarivate Analytics.

KYOCERA Document Solutions, přední světový dodavatel tiskáren a kancelářských řešení, oznámila, že je podle Clarivate Analytics – celosvětového poskytovatele služeb informačních řešení - považována za jednoho z TOP 100 globálních inovátorů. Z hlediska úspěšnosti a globálního dosahu patentů byla společnost Kyocera vyhodnocena za rok 2016 jako vynikající. Toto ocenění obdržela již potřetí.

Ocenění TOP 100 Global Innovators se uděluje každoročně od roku 2011 předním podnikům a výzkumným institucím za jejich inovace a nové patenty. Clarivate Analytics je vybírá na základě analýzy duševního vlastnictví a patentů za použití vlastní původní metodiky. Ocenění vzniklo v Thomson Reuters.

Kandidáti jsou hodnoceni na základě patentů a citačních dat podle čtyř hlavních kritérií: obsahu, úspěchu, vlivu a globalizace. Díky výsledkům v hodnocení kritérií „úspěch“ a „globalizace“ byla Kyocera vybrána mezi světové špičkové inovátory.

Kyocera tradičně pracuje na výzkumu, vývoji a inovacích a váží si duševního vlastnictví ostatních. Nedávno otevřela další patentový úřad v Evropě (v Německu), který je obdobou podobných kanceláří v Japonsku, USA a Číně, s cílem maximalizovat rozvoj a ochranu duševního vlastnictví. Evropa je pro Kyocera Group jedním z nejdůležitějších trhů zejména v oblasti automobilového průmyslu a produktů souvisejících s ochranou životního prostředí. Kyocera je vlastníkem širokého sortimentu patentů, které souvisejí například s technologiemi pro chytré telefony, s bezdrátovými technologiemi pro internet věcí nebo aplikovanými technologiemi pro piezoelektrická zařízení. V roce 2016 získala společnost Kyocera Group v USA celkem 1132 patentů.

Metodika Clarivate Analytics
Pro zařazení do žebříčku TOP 100 globálních inovátorů zkoumá Clarivate Analytics čtyři hlavní kritéria, na základě jejich vyhodnocení pak vybírá 100 největších inovátorů. Podrobnosti najdete zde: http://top100innovators.stateofinnovation.com/content/methodology

O Clarivate Analytics
Clarivate Analytics (C.A.) vznikl z oddělení Intellectual Property and Science business společnosti Thomson Reuters. C.A. vlastní a provozuje předplacené služby zaměřené na vědecký a akademický výzkum, analýzy, regulační normy, farmaceutickou a biotechnologickou inteligenci, ochranu značek, domén a ochranu a správu duševního vlastnictví. C.A. je nyní nezávislá společnost s více než 4000 zaměstnanci, působí ve více než 100 zemích a vlastní známé značky, jako jsou např.: Web of Science, Cortellis, Thomson Innovation, Derwent World Patents Index, CompuMark, MarkMonitor, Techstreet a mnoho dalších.